Baktankar

Direktlänk till inlägg 1 februari 2014

Blockchoklad

Av Malin - 1 februari 2014 14:53

En tråkig tisdagseftermiddag. Mycket tid. Inget att göra. 500g blockchoklad liggandes i kylen. Hm, vad ska jag göra? Något gott. Ja, något gott blir det definitivt. Vad sägs om banan- och chokladmuffins? Eller havrekakor med chokladbitar? Asch, varför välja när man kan göra både och?

Banan- och chokladmuffinsen blev helt underbart goda, men ty så lätta de var att göra. Jag gillar att de inte är så torra som muffins annars gärna vill envisas med att vara. Kombinationen mellan banan och choklad är ju utan tvekan mirakulöst härlig. De här muffinsen är helt klart mina favoriter.

Vad det gäller havrekakorna med chokladbitar har jag delade meningar. De var goda, men jag kommer nog inte att baka dem igen. Trots att receptet krävde 350g choklad, blev kakorna ingen höjdare, tyvärr. Plus att de blev skitfula. De ser ut som små köttfärsbiffar nästan. Iaf, här är recepten.


Banan- och chokladmuffins                                ca 20 st

3 bananer (helst övermogna)

3 ägg

3 dl socker

50g smör

5 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

2 tsk bakpulver

150g grovt hackad ljusblockchoklad


Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Mosa bananerna med gaffel. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, bikarbonat och bakpulver.
Rör ner smör, bananer och mjölblandningen i äggsmeten och blanda väl. Tillsätt den grovt hackade chokladen. Fyll 20 muffinsformar till hälften. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter.



Havrekakor med chokladbitar                           ca 20 st

115g rumstempererat smör

1 ¼ dl farinsocker

1 ägg

2 ½ dl havregryn

1 msk mjölk

1 tsk vaniljextrakt

2 ½ dl vetemjöl

1 msk kakao

½ tsk bakpulver

350g grovt hackad ljusblockchoklad (ev. 175g ljus, 175g mörk)

Gör såhär:

Sätt ugnen på 180 grader. Häll smör och socker i en skål och vispa blandningen lätt och luftig. Vispa i ägget och tillsätt därefter havregryn, mjölk och vaniljextrakt. Vispa tills smeten är väl blandad. Sikta mjöl, kakao och bakpulver i kaksmeten. Rör ner chokladbitarna. Forma till 20 bollar och lägg på bakpappersklädda plåtar med lagom stora mellanrum. Platta till något. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.


   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin - 13 mars 2014 18:25

Tårta. En mäktig sådan. Heaven and Hell cake. En amerikansk tårta där man har Devils's food cake-botten, Angels food cake-botten och jordnötssmörmousse. Jag tyckte den var väldigt svår att göra, avancerad. Många moment och väldigt tidskrävande, men v...

Av Malin - 8 oktober 2013 20:15

Maräng. Maräng är något sött, fluffigt, segt, krämigt och krispigt. Nästan alla tycker om maräng. Men inte jag. Haha, jo, jag älskar maräng. Maräng är så himla gott. Det är inte det enklaste att göra dock. Om man inte vispar äggvitorna tillräckligt m...

Av Malin - 8 oktober 2013 17:29


Åh, det här är mitt första inlägg, så..hm..hej? Hursomhelst, jag är inte speciellt insatt i alla mjölsorter som finns, men Manitoba Cream… Ah, Manitoba Cream är det bästa. Manitoba Cream är det bästa av de bästa. Det är lite dyrare än vanlig...

Presentation


Här kommer du att ta del av mitt bakande, mina recept samt mina reflektioner över bakandet och recepten.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards