Baktankar

Direktlänk till inlägg 8 oktober 2013

Varför gillar alla maräng?

Av Malin - 8 oktober 2013 20:15

Maräng. Maräng är något sött, fluffigt, segt, krämigt och krispigt. Nästan alla tycker om maräng. Men inte jag. Haha, jo, jag älskar maräng. Maräng är så himla gott. Det är inte det enklaste att göra dock. Om man inte vispar äggvitorna tillräckligt mycket så sjunker marängen ihop i ugnen. De som vet säger att man ska hålla bunken upp och ner och om äggvitorna rinner ut så är de inte tillräckligt vispade. Jag minns när jag gjorde maräng för första gången. Det var på hemkunskapen i skolan, och min lärare tvingade mig att hålla bunken med äggen över huvudet. Swish sa det och så låg äggvitorna kvar i bunken. Det var tur det, annars hade jag kanske fått underkänt i ämnet. I helgen har jag gjort pavlova (marängtårta). Det är väldigt gott, och jag älskar att man kan varierea garneringen beroende på vad man gillar och är sugen på. Första gångerna gjorde jag med banan och choklad, vilket är väldigt gott men det blir lite marängsviss över det. Jag föredrar dock att ha bär och choklad uppepå. Bären gör tårtan lite surare, med tanke på att marängen är så söt så är ju det bra.


Pavlova

Botten:

4 äggvitor     

1 tsk ättiksprit

2 dl socker

1 tsk vaniljsocker

1 tsk maizena majsstärkelse – ev. potatismjöl

Garnering:

3 dl vispgrädde

Hallon

150 g choklad (mörk, ljus, vit eller alla tre)

 

Gör såhär:

Sätt ugnen på 150˚C.

Mät upp äggvitorna i en torr skål. Vispa dem till hårt fast skum. Vispa i ättikspriten.  Blanda socker, vaniljsocker och maizena, vispa sedan i gradvis. Spritsa eller bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper.  Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 h & 15 minuter. Ta ut och låt svalna. Vispa under tiden grädden och smält chokladen. Bred ut grädden över den avsvalnade marängbottnen. Lägg på hallon och ringla över den smälta chokladen.


Tips: Om hallonen är frysta – lägg dem på en servett så att de inte är så blöta när du lägger på dem på grädden. Hallonen färgar nämligen lätt av sig.

 

              

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin - 13 mars 2014 18:25

Tårta. En mäktig sådan. Heaven and Hell cake. En amerikansk tårta där man har Devils's food cake-botten, Angels food cake-botten och jordnötssmörmousse. Jag tyckte den var väldigt svår att göra, avancerad. Många moment och väldigt tidskrävande, men v...

Av Malin - 1 februari 2014 14:53


En tråkig tisdagseftermiddag. Mycket tid. Inget att göra. 500g blockchoklad liggandes i kylen. Hm, vad ska jag göra? Något gott. Ja, något gott blir det definitivt. Vad sägs om banan- och chokladmuffins? Eller havrekakor med chokladbitar? Asch, varfö...

Av Malin - 8 oktober 2013 17:29


Åh, det här är mitt första inlägg, så..hm..hej? Hursomhelst, jag är inte speciellt insatt i alla mjölsorter som finns, men Manitoba Cream… Ah, Manitoba Cream är det bästa. Manitoba Cream är det bästa av de bästa. Det är lite dyrare än vanlig...

Presentation


Här kommer du att ta del av mitt bakande, mina recept samt mina reflektioner över bakandet och recepten.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Oktober 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards