Baktankar

Direktlänk till inlägg 8 oktober 2013

Manitoba Cream

Av Malin - 8 oktober 2013 17:29

Åh, det här är mitt första inlägg, så..hm..hej?

Hursomhelst, jag är inte speciellt insatt i alla mjölsorter som finns, men Manitoba Cream… Ah, Manitoba Cream är det bästa. Manitoba Cream är det bästa av de bästa. Det är lite dyrare än vanligt mjöl, men det är så värt det. Hela baket blir liksom sagolikare. Jag gjorde kanel- & vaniljbullar i helgen. Konsistensen på degen efter första jäsning går bara att förklara med ett ord och det är himmelskt och läcker. Det var två ord va? Aja. När bullarna är klara är konsistensen på dem också mycket bättre än om man använt vanligt vetemjöl.

Manitoba Cream. Ahh.


Kanel- & Vaniljbullar               ca 45 st.

150 g smör

5 dl mjölk

50 g jäst (1 pkt)

½ tsk salt

1 – 1 ½ dl socker

1 ½ tsk kardemummakärnor - ev. 2 tsk malen kardemumma.

Ca 13 dl vetemjöl (MANITOBA CREAM!)

Fyllning:

Rumsvarmt smör

Kanel

Socker

Vaniljsocker

Pensling och garnering:

1 ägg

Pärlsocker

Gör såhär:

Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken. Värm till ljummet, ca 37˚C. Smula ner jästen i en bunke och häll över lite av degspadet tills det har lösts upp. Tillsätt resten av spadet och sedan salt, socker nystött eller malen kardemumma och nästan allt mjölet, drygt 2/3. Arbeta degen så att den blir blank och smidig. Tillsätt mer mjöl om inte degen släpper degbunkens kanter. Strö sedan lite mjöl på ytan och täck över med bakduk. Jäs degen på dragfritt ställe i ca 30 minuter.  Sätt ugnen på 250˚C

Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda tills den är smidig. Dela degen i 4 lika bitar och kavla ut till rektanglar. Smöra rektanglarna rikligt med smör och strö socker och kanel eller vaniljsocker över. Snåla inte med fyllningen! Rulla ihop rektanglarna och skär jämnstora bitar ca 1 – 1 ½ cm. Lägg bullarna i bullformar på en plåt och jäs i 20-30 minuter. Pensla sedan bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Smaskens!

    

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin - 13 mars 2014 18:25

Tårta. En mäktig sådan. Heaven and Hell cake. En amerikansk tårta där man har Devils's food cake-botten, Angels food cake-botten och jordnötssmörmousse. Jag tyckte den var väldigt svår att göra, avancerad. Många moment och väldigt tidskrävande, men v...

Av Malin - 1 februari 2014 14:53


En tråkig tisdagseftermiddag. Mycket tid. Inget att göra. 500g blockchoklad liggandes i kylen. Hm, vad ska jag göra? Något gott. Ja, något gott blir det definitivt. Vad sägs om banan- och chokladmuffins? Eller havrekakor med chokladbitar? Asch, varfö...

Av Malin - 8 oktober 2013 20:15

Maräng. Maräng är något sött, fluffigt, segt, krämigt och krispigt. Nästan alla tycker om maräng. Men inte jag. Haha, jo, jag älskar maräng. Maräng är så himla gott. Det är inte det enklaste att göra dock. Om man inte vispar äggvitorna tillräckligt m...

Presentation


Här kommer du att ta del av mitt bakande, mina recept samt mina reflektioner över bakandet och recepten.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Oktober 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards